Vandaag besteld, morgen in huis Gratis verzenden vanaf € 50,00 Achteraf betalen mogelijk

0 item(s) in uw winkelwagen
Aangesloten bij: WEBSHOP KEURMERK

U-Boat

Aantal artikelen gevonden: 7

"Officine Fontana" was oorspronkelijk producent van wapenonderdelen. In 1942 gaf de "Italian War Department" Fontana een belangrijke opdracht: Ontwerp een horloge dat onverwoestbaar is, precies en onder alle omstandigheden goed af te lezen. De doelgroep waren de piloten van de "Italian Airforce" en de officiers van de Duitse U-Boats. > Lees verder

Na de oorlog is de productie van deze horloges vanzelfsprekend tot een einde gekomen. Maar in 2000 nam nieuwe generatie van de familie Fontana het initiatief de ontwerpen nieuw leven in te blazen. En niet zonder succes. U-BOAT horloges zijn inmiddels een begrip en springt er uit door vorm en kwaliteit. Sindsdien zijn vele gevolgd (let op imitaties), maar er is maar één de echt U-BOAT.

De opdracht van de Italian War Department was niet simpel. Zowel de piloten als de duikbootofficiers opereerde met weinig licht. De wijzerplaat moest daarom groot en duidelijk zijn. Daarnaast moest het uurwerk zeer precies zijn, zodat men er op kon vertrouwen bij militaire operaties. En tijdens deze operaties moest, het horloge ook tegen een stootje kunnen. Dit resulteerde in het karakteristieke en robuuste ontwerp van de U-BOAT horloges.

Interessant detail is dat de kroon aan de linkkant zit (Vandaar ook de naam Left Hook). Bij traditionele horloges zit deze namelijk rechts. Ook dit komt voort uit de militaire oorsprong. De knop wordt beschermd met een grote kroon, en deze zou in de hand drukken als de hand naar achter beweegt. Voor betere bewegingsvrijheid, zit de knop daarom links. Bij imitaties die uitgaan van een traditioneel uurwerk, vind je de knop nog wel eens aan de rechterkant. Maar nu weet je het!

"Elk U-BOAT horloge is ontworpen en met de hand gemaakt in Italië"

Toon minder